۱۳۹۱ اسفند ۱۸, جمعه

فدراسیون پناهندگان ایرانی: تصمیم به اخراج ۱۲ هزار پناهجوی پرونده بسته از سوئد!


طبق خبری که روز جمعه ۱۱ ژانویه در رسانه های سوئد منتشر شد؛ اداره مهاجرت این کشور تصمیم به اخراج ۱۲ هزار پناهجوی «غیر قانونی» از سوئد گرفته است. بر اساس این خبر، آن دسته از متقاضیان پناهندگی که از آخرین مراجع پناهنده پذیر پاسخ رد دریافت کرده اند و پرونده هایشان به پلیس مرزی فرستاده شده است، لازم است به طور داوطلبانه کشور سوئد را ترک کنند در غیر این صورت پلیس مرزی این اختیار را دارد که با قاطعیت تمام آنها را به کشورهای خود بازگرداند.

هم اکنون ۱۲ هزار پرونده  که به درخواست پناهندگیشان پاسخ منفی داده شده است در دست اداره مهاجرت سوئد است. از این ۱۲ هزار پرونده، اداره مهاجرت تاکنون اسامی و پرونده ۷ هزار نفراز این افراد را جهت اخراج به کشورهای خود  تحویل پلیس مرزی این کشور داده است. تجارب ما در (فدراسیون سراسری پناهندگان ایرانی) در دفاع از حقوق متقاضیان پناهندگی نشان می دهد که انتشار خبر چنین تصمیمی برای اخراج دسته جمعی پناهجویان خبر تازه ای نیست؛ اداره مهاجرت سوئد هرساله چنین خبری را منتشر می کند و در میان پناهجویان به یک جنگ روانی دامن می زند.

طرح اخراج پناهجویان «غیرقانونی» تنها طرح دولت سوئد  برای اخراج پناهجویان پرونده بسته نیست. این طرحی است که اتحادیه اروپا حدود چهار سال است که مشغول به اجرای آن میباشد و برای پیشبرد پروسه اخراج ۸ میلیون پناهنده و مهاجر «غیر قانونی» که قرار بود تا پایان سال ۲۰۱۰ از اتحادیه اروپا اخراج شوند، خوشبختانه تا پایان سال ۲۰۱۲ در هیچ کدام از کشورهای اتحادیه اروپا از جمله در سوئد در این زمینه کوچک ترین موفقیتی بدست نیاوردند. اما این دسته از پناهجویان و سازمانها و نهادهای مدافع حقوق پناهندگان نباید این طرح و این تصمیمات را غیر جدی و دست کم تلقی نمایند.
  
فدراسیون سراسری پناهندگان ایرانی توجه این دسته از پناهجویان را به  نکات زیر جلب می کند:
۱- بسیاری از پناهجویان برای مشورت در مورد نحوه بازگرداندنشان به کشورهای خود از پلیس مرزی نامه دریافت می کنند. تجربه نشان داده که بسیاری از این پناهجویان هنگام مراجعه به پلیس در همانجا بازداشت می شوند. پناهجویان باید در این مورد هوشیار باشند که در صورت مراجعه یک تا دو نفر از بستگان و یا دوستان خود را به همراه داشته باشند. چنانچه تا آن هنگام تماس شما با اداره مهاجرت قطع بوده است از پلیس بخواهید که ارتباط شما را با اداره مهاجرت برقرار کند تا شاید امکان یک بررسی دیگر را پیدا کنید.
۲- به هیچ وجه قول همکاری در زمینه بازگشت به کشور خود را به پلیس ندهید در عین حال به آنها وانمود نکنید که در صدد زندگی مخفی و یا فرار به کشور دیگری هستید. چنانچه تا آن زمان مدارک جدیدی دال بر اینکه در صورت بازگشت به ایران با خطر بازداشت و مجازات سنگین مواجه می شوید، پلیس را از آن مطلع سازید.

۳- هنگام مراجه چنانچه وکیلتان درصورت بازداشت کاری برایتان انجام می دهد او را از رفتنتان به پلیس مطلع کنید و اگر مدارک جدیدی دارید در اختیار وی قرار دهید. از قبل پرونده و کلیه مدارکتان را در اختیار فرد مطمئنی بگذارید که در دسترس باشد. اگر دارای فرزند زیر سن قانونی هستید هنگام مراجعه به پلیس آنها را به خویشاوندان و یا دوستان نزدیکتان بسپارید. این هم یکی از راههای جلوگیری از بازداشت و دیپورت است که بدون فرزندان به راحتی نمی توانند والدین را بازداشت و اخراج کنند. از قبل مسئولین فدراسیون را از رفتن به پلیس با خبر کنید. فدراسیون تنها در صورتی اقدام به اعتراض و جلوگیری از اخراج پناهجویان بازداشتی می کند که شخص پناهجو خودش بخواهد و حاضر باشد که کلیه پرونده و مدارکش را در اختیار مسئولین این سازمان قرار دهد. علاوه بر رعایت  نکات فوق، لازم است که متقاضیان پناهندگی از همان روز اول درخواست پناهندگیشان، در فدراسیون سراسری پناهندگان ایرانی تقاضای عضویت بکنند و برای دفاع از حقوق پناهندگی خود در این سازمان متشکل شوند. مبارزه متشکل برای پناهجویان بهترین راه حل برای  تضمین و تثبیت زندگی آنهاست.

سخنگوی قوه قضائیه: یک "فتنه جدید" در راه است


سخنگوي قوه قضائيه امروز پيش بينی کرد که يك "فتنه جديد" و "متفاوت" در راه است، البته ابعاد این به تعبیر او "فتنه" به نحوی است که در ۳۴ سال اخیر رخ نداده است.

غلامحسین محسنی اژه‌ای امروز در همايش دادستانی مراكز استان ها در شيراز گفت که "پيش بيني مي شود كه يك فتنه جديد در راه داشته باشيم، اين فتنه با فتنه‌های گذشته مانند سال ۸۸ و يا فتنه هايی كه در اين ۳۴ سال رخ داد تفاوت دارد و فتنه آينده با شعار عدالت، مقابله با فساد و با چهره نفاق و حمايت از پا برهنگان به ميدان مي آيد."
 "عدالت" و "رسیدگی به اقشار کم درآمد" و "مبارزه با فساد"  از مهمترین شعارهای محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری، چه در زمان تبلیغات انتخاباتی و چه در دو دوره ریاست دولت توسط او بوده است. 
دادستان کل کشور در بخش دیگری از صحبت هایش با اشاره به اینکه "فتنه" ماه‌های اول سال آینده "چهره نفاق گونه" دارد گفت که مبارزه با نفاق مشکل تر است و اگر "فتنه" آشکار باشد راحت تر می شود با آن مقابله کرد.
 او هم مانند دیگر مقام‌های جمهوری اسلامی سخنان آیت الله خامنه‌ای را حرف آخر دانست و گفت که "ما در مواردی مانند سیاست خارجی، بیداری اسلامی و دیگر مسائل اگر اختلاف نظری داریم، راه نجات این است که به "ولی فقیه" رجوع کنیم."
 محسنی اژه‌ای همچنین با اشاره به تحریم‌های بین المللی گفت که غرب در سال ۹۱ در حوزه‌های اقتصادی، سیاسی و تبلیغاتی نهایت فشار خود را وارد کرد. او توضیح داد که در سال ۹۱ فشار از سوی دشمنان بیشتر بوده و در مسائل تبلیغاتی همه ظرفیت رسانه‌ای خود را به کار گرفته و آنچه که در توان داشتند علیه جمهوری اسلامی ایران به کار بردند.  
دادستان کل کشور به طور تلویحی غرب را در مشکلات سیاسی و اقتصادی مسئول دانست و گفت که "دشمن در حوزه مسائل سياسي نيز از اقداماتي نظير"اختلاف افكنی" و "يارگيری كوتاهی" نكرده است." 
او ادامه داد که در سال ۹۱ در حوزه مسائل اقتصادی نيز فشار بر مردم وارد شد و گرانی فزاينده‌ای تقريبا در همه حوزه‌ها داشتيم و بر اين اساس قدرت خريد مردم نيز كم شد.
سخنگوی قوه قضاییه چندی پیش در سخنانی به مناسبت ۲۲ بهمن، سالگرد انقلاب ایران، نزدیکان رئیس جمهوری را مورد انتقاد شدید قرار داد و گفت که این جریان مدام آب به آسیاب دشمن می ریزد و هر روز با "حاشیه سازی" موجی جدید به راه می اندازد.
 او گفته بود که "دشمن" یک "شیطان جدید" به میدان آورده که " با یک چهره انقلاب گونه ارزش‌های ضددینی خود را به ارزش‌های به ظاهر اسلامی و ملی تبدیل کند."