خبرگزاری هرانا - وحید روح بخش هنگام ورود به ایران در تاریخ بیست و یکم تیرماه امسال در فرودگاه بین المللی امام خمینی بازداشت و به بند ۳۵۰ زندان اوین منتقل شده است. هنوز از دلایل بازداشت وی اطلاعی در دست نیست.
به گزارش تارنمای جرس، وحید روح بخش از معترضان انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ است که به دلیل شرکت در راهپیماییهای اعتراضی پس از انتخابات بازداشت شده بود.
این زندانی گمنام جنبش سبز فارغ التحصیل رشته معماری است و در تاریخ ۲۹ خرداد ۸۹ در منزل شخصی خود توسط ماموران وزارت اطلاعات قزوین بازداشت و به بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات در زندان اوین منتقل شده است.
روح بخش پس از گذراندن دو ماه در سلولهای انفردی در بند ۲۰۹ به قید کفالت بیست میلیون تومانی آزاد شد. اما بلافاصله در شهریور همان سال به اتهام اجتماع و تبانی از طریق شرکت در تجمعات، در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب توسط قاضی صلواتی محاکمه و به سه سال جبس تعزیری محکوم شد. این حکم در دادگاه تجدید نظر به هیجده ماه حبس تعزیری تقلیل یافت.
این زندانی سیاسی در حین بازداشت و بازجوییهای طاقت فرسا بر اثر ضرب و شتم شدید از ناحیه گوش دچار آسیب دیدگی شد و به همین دلیل قدرت شنوایی هر دو گوش را تا حدود هفتاد درصد از دست داد و بعد از آن برای بهبود شنوایی خود مجبور به استفاده از سمعک شده است.
گفتنی است، روح بخش پس از آزادی در تاریخ هفتم مهر ماه سال ۸۹ به کشور دانمارک مهاجرت نمود.
خبرگزاری هرانا – امیر خسروی دانشجوی دانشگاه آزاد تهران شمال از ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی محروم شد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امین خسروی از فعالین سابق دانشگاه یاسوج و از دانشجویان چپ دانشگاه آزاد تهران شمال در مقطع ارشد جامعه شناسی پس از یک ترم تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد رشته جامعه شناسی طی نامه ای از طرف مرکز آزمون از ادامه تحصیل منع شد.
این فعال دانشجویی چپ پیش از این در وقایع انتخابات ریاست جمهوری 88 دوبار در خرداد و آبان 88 دستگیر شده بود.همچنین دو بار در طول دوره کارشناسی حکم تعلیق دریافت کرد.
خبرگزاری هرانا - وضعیت جسمی پیمان کاسننژاد از زندانیان بند ۳۵۰ بدلیل تشنج و حملهی عصبی نامساعد است.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، این زندانی سیاسی بند ۳۵۰ زندان اوین که بتازگی به تشنج و حملهی عصبی مبتلا گشته از درمانهای مناسب در زندان محروم است.
پیمان کاسننژاد که نزدیک به دو سال از حبس خود را گذرانده، از لحاظ جسمی وضعیت نامساعدی دارد و تاکنون نتوانسته است از مرخصی درمانی استفاده کند.
یک منبع مطلع در این باره به گزارشگر هرانا گفت: "پیمان کاسننژاد از زندانیانی است که طی پروژه جاسوس سازی وزارت اطلاعات در شهریور ماه سال ۹۰ بازداشت شد. این زندانی امنیتی مدت ۸۰ روز در انفرادیهای بند ۲۴۰ و ۲۰۹ زیر شکنجههای شدیدی بوده است. وی نهایتا تحت فشار جسمی و روحی بازجویان، مجبور به اعتراف تلوزیونی کذب شد."
این زندانی امنیتی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران توسط قاضی صلواتی به اتهام تبلیغ علیه نظام و نصب و راه اندازی تجهیزات ماهوارهای و مخابراتی محاکمه شد و در نهایت به اتهام همکاری با دولت متخاصم اسرائیل به ۳ سال حبس تعزیری محکوم گشت که نهایتا در دادگاه تجدید نظر تایید شد.
بنا به گزارشها حال جسمی مادر وی بدلیل فشارهای عصبی وارد نیز بد گزارش شده و پدر وی نیز که از جانبازان جنگ بین ایران و عراق است اوضاع جسمی مناسبی ندارد.
خبرگزاری هرانا - ابوالفضل عابدینی نصر، روزنامه نگار و از همکاران سابق مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در پی انتقال به زندان کارون اهواز در نامه ای به دادستان تهران اعلام اعتصاب غذا نمود.
در بخشی از نامهی این زندانی آمده است: "هرگونه عواقب سوء ناشی از اعتصاب غذا و به طور کلی مسئولیت سرنوشت اینجانب بر عهدهی مقامات قضایی صادر کنندهی این دستور غیر قانونی خواهد بود."
متن کامل این نامه که در اختیار خبرگزاری هرانا قرار گرفته است به شرح زیر است:
با سلام
اینجانب ابوالفضل عابدینی نصر فرزند سهراب بدینوسیله اعلام می نمایم دستور و حکم انتقال اینجانب از زندان اوین به اهواز که در مورخه ۹۲/۵/۶، در بند ۳۵۰ از آن مطلع شده ام بر خلاف خواست و رضایتم بوده و آن را غیرقانونی میدانم.
هم چنین به اطلاع می رساند این دستور را ابزاری غیرقانونی و غیر اخلاقی برای اعمال فشار ظالمانه به خود و خانواده ام می دانم و آن را نوعی شکنجه مستمر که برای مدت باقیمانده از حکم اینجانب در نظر گرفته شده ، تلقی می کنم. لذا در اعتراض به این اقدام غیرقانونی و ظالمانه، از این تاریخ و به محض خروج از زندان اوین ، اعتصاب غذای اعتراضی و نامحدود خود خواهم کرد . بدیهی است هرگونه عواقب سوء ناشی از اعتصاب غذا و به طور کلی مسئولیت سرنوشت اینجانب بر عهده ی مقامات قضایی صادر کننده این دستور غیر قانونی خواهد بود.
خبرگزاری هرانا - پژمان عبدالحسینزاده از زندانیان سیاسی است که در تاریخ هفتم خرداد ماه امسال با یورش ماموران امنیتی به محل کارش بازداشت و به بند ۳۵۰ زندان اوین منتقل میشود. در زمان بازداشت که ماموران با او درگیر میشوند وی از ناحیه دست دچار شکستگی میشود.
به گزارش تارنمای جرس، پژمان عبدالحسینزاده از معترضان پس از انتخابات ۸۸ است که در راهپیمایی ۲۵ بهمن به درخواست رهبران جنبش سبز شرکت میکند. وی در همان روز توسط سپاه پاسداران بازداشت و پس از بازجویی اولیه در پایگاه مقداد واقع در خیابان آزادی، به بند دو الف سپاه در زندان اوین منتقل میشود.
این زندانی سیاسی، پس از سه ماه با قرار وثیقه ۵۰ میلیون تومانی آزاد و به صورت غیابی در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه محاکمه شده و به اتهام تبلیغ علیه نظام به یکسال حبس تعزیری محکوم میشود.
پزشکان زندانی در بند ۳۵۰ زندان اوین، نسبت به وضعیت وخیم احمد دانشپورمقدم از بازداشت شدگان عاشورای ۸۸، هشدار دادند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، چند تن از پزشکان زندانی در نامهای به مقامات بهداری زندان اوین، وضعیت سلامتی این زندانی سیاسی را به علت کاهش یک سوم از وزن و در پی خونریزی، وخیم توصیف کردند.
در نامه این پزشکان آمده است: آقای دانشپور از یک سال پیش دچار مثلنا توام با خونریزی شدید از ناحیه رکتوم است و تشخیص اولسراتیو و درمان دارویی در مورد نامبرده تاثیر نداشته است به طوریکه وی تاکنون ۳۰ کیلو از وزن ۹۰ کیلویی خود را تحت تاثیر خونریزی شدید از دست داده است.
در این نامه تاکید شده است، استرس و اضطراب عامل تشدید و عدم بهبودی بیماری نامبرده گردیده و ۴ سال بلاتکلیفی زیر حکم اعدام این زندانی و پدرش در بند ۳۵۰ و حبس طولانی همسر و مادرش دربند زنان ۳۵۰ او را در شرایطی استرس زا قرار داده است.
پزشکان امضاء کننده این نامه با ذکر مسئولیت قانونی، اخلاقی و انسانی مقامات دادستانی به دستگاه قضایی و زندان خواستار اقدامات جدی و فوری در مورد این زندانی سیاسی شدهاند.
احمد دانشپورمقدم ششم دی ماه ۸۸ به همراه پدرش محسن دانشپور، مادرش مطهره بهرامی و همسرش ریحانه حاج ابراهیمدباغ بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل گردید.
۱۸ روز پس از بازداشت روزنامه کیهان به نقل از مقامات دادستانی اعلام کردند که هر ۴ نفر افراد بازداشت شده محکوم به اعدام گردیده که همین موضوع منجر به واکنش مهندس میرحسین موسوی در آن زمان گردید.
اگر چه محکومیت زنان زندانی خانواده دانشپور ۵ ماه بعد در دادگاه تجدید نظر تبدیل به ۱۰ سال «مطهره بهرامی» و ۱۵ سآل «ریحانه حاج ابراهیمدباغ» شد ولی هنوز پس از گذشت ۴ سال وضعیت این پدر و پسر در زندان اوین نامشخص است و حکمی در مورد آنان صادر نگردیده و به آنها ابلاغ نشده است.
پیکر محمد قنبری، از پیروان آئین یارسان(اهل حق) که شب گذشته توسط نیروهای امنیتی به روستای محل سکونتش در تاکستان قزوین انتقال داده شده بود، صبح امروز با شرکت صدها نفر از هم کیشانش به خاک سپرده شد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، پیکر محمد قنبری جوان ۲۲ سالهای که در برابر مجلس شورای اسلامی خود را به آتش کشیده بود پس از دو روز نگهداری در بیمارستان مطهری تهران تحت تدابیر شدید امنیتی و همراهی دهها نفر از نیروهای ضد شورش تهران، ساعت ۲۳:۳۰ یکشنبه شب، بدون اطلاع خانوادهاش به تاکستان قزوین انتقال یافت.
آقای قنبری صبح روز شنبه، پنجم مردادماه در مقابل مجلس شورای اسلامی دست به خودسوزی زد و علیرغم درصد سوختگی بالا به بیمارستان مطهری تهران منتقل و تحت تدابیر شدید امنیتی و جلوگیری از هرگونه ملاقات و اطلاع رسانی بستری شد اما در نهایت در این بیمارستان جان خود را از دست داد.
این مراسم تحت تدابیر شدید امنیتی و تهدید خانوادهی وی و عدم هرگونه اطلاع رسانی در خصوص زمان و مکان خاکسپاری برگزار شد؛ با این حال عدهای از هم کیشان وی خود را به محل مربوطه رساندند و دو تن از هم کیشان وی به نامهای "سیاوش حیاتی" دبیر اخراجی آموزش و پرورش و "سید محمد اکبری" وکیل دادگستری با ایراد سخنرانی نسبت به سیاستهای سرکوبگرانه و تبعیض آمیر حکومت بر علیه این مردم اعتراض کرده و اظهار داشتند اگر حکومت به خواستهی آنان اعتنایی نکند این اعتراضات گستردهتر و فراگیر خواهد شد و تا احقاق حقوق پایمال شده خود از پا نخواهند نشست.ب
شاهدان عینی خبر دادهاند که تعدادی از نیروهای لباس شخصی حاضر در محل قصد برهم زدن مراسم را داشتند که موفق به این امر نشدند.
لازم به ذکر است که این خودسوزی، در ادامهی خودسوزی دو نفر از پیروان یارسان در برابر فرمانداری همدان در تاریخ ۱۱ و ۱۵ خردادماه در اعتراض به بیتوجهی حکومت به مشکلات پیروان این دین، صورت گرفت.