۱۳۹۲ تیر ۱۵, شنبه

اعدام گروهی و ضدبشری ۱۱ زندانی از جمله ۵ زن در زندان مرکزی زاهدان

بنابه به گزارشات رسیده به «فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران » اعدام گروهی و جنایتکارانه ۱۱ زندانی از جمله ۵ زن زندانی در زندان مرکزی بندرعباس

روز شنبه ۱۵ تیر ماه در یک اعدام گروهی و ضدبشری  ۱۱ زندانی از بندهای مختلف زندان زاهدان که در بین آنها ۵ زن زندانی بودند در زندان مرکزی زاهدان به دار آویخته شدند.

۱۱ زندانی که صبح امروز اعدام شدند روز پنجشنبه ۱۳ تیرماه به سلولهای انفرادی منتقل شدند و پس از ۲ روز انتظار مرگ ،اعدام شدند. همزمان از روز پنجشنبه تمامی ارتباطهای زندانیان با خانوادشان قطع گردید تا مبادا خبر انتقال زندانیان جهت اجرای حکم ضدبشری اعدام به بیرون از زندان درز نماید.

اسامی بعضی از زندانیان  که صبح امروز در زندان مرکزی زاهدان اعدام شدند به قرار زیر می باشد:

۱ـ رسول خوروج

۲ـ وحید ریگی

۳ـ حمید نجفی

۴ـ ناصر نقعی

  از ۲ هفته پیش تا به امروزحداقل ۵۹ زندانی در زندانهای مرکزی زاهدان در ۲ گروه، گوهردشت کرج،زندان قزل حصار کرج ، زندان بم، زندان ارومیه اعدام شده اند.

اعدام ها پس ازیک وقفه  کوتاه به دلیل نمایش انتصابات ریاست جمهوری با ظاهر شدن آخوند صادق لاریجانی که نام وی در لیست ناقضین بین المللی است و از جنایتکاران علیه بشریت است  بر صفحه تلویزیون و اعلام اینکه اعدام ها امنیت روانی جامعه (آخوندها) را تامین می کند ،آغاز شده و بصورت هولناکی ادامه دارد.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، موج جدید اعدام ها که به منظور ایجاد فضای رعب و وحشت بین مردم است  را محکوم می کند  و از کمیسر عالی حقوق بشر و سایر مراجع بین المللی خوستار ارجاع پرونده جنایت علیه بشریت رژیم ولی فقیه آخوند علی خامنه و آخوندهای همدست وی بخصوص آخوند صادق لاریجانی و آخوند مصلحی به دادگاه های بین المللی است.

بی‌خبری مطلق از وضعیت اکبر امینی پس از یک ماه

خبرگزاری هرانا - باوجود گذشت حدود یک ماه از بازداشت اکبر امینی ارمکی، وی امکان تماس یا ملاقات با بستگان خود را نیافته است.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، اکبر امینی شب ۱۷ تیر ماه در منزل مسکونی خود بازداشت شد.

اکنون پس از گذشت حدود یک ماه از بازداشت، وی اجازه هیچ‌گونه تماس و یا ملاقاتی با خارج از زندان را پیدا نکرده است.

یکی از نزدیکان وی به گزارشگر هرانا گفت: "اکبر امینی اکنون نزدیک یک ماه است که در انفرادی‌های بند ۲۰۹ زندان اوین نگهداری می‌شود و در تمام این مدت نه تماسی با بیرون داشت و نه ملاقاتی. مسئولین حتی اعلام نمی کنند که به چه اتهامی وی را بازداشت کرده‌اند و همچنین در پیگیری خانواده اطلاع نمیدهند که این بازداشت تا چه زمانی قرار است ادامه پیدا کند."

وی همچنین ادامه داد: "این بار که اکبر بازداشت شد کمی در زمان بازداشت کردنش و انتقال به اوین با تندی و خشونت رفتار کردند. فقط هم حکمی از بازپرسی شعبه‌ی ۶ دادسرای اوین با خود داشتند که در آن ذکر شده بود به «مخفیگاه» اکبر مراجعه کنند و با موارد مشکوکی که در محل می بینند، ببرندش اوین و مامورین هم حتی تبلت پسرش و موبایل مادرش را هم مشکوک تشخیص دادند وبا خود بردند."

لازم به یادآوریست، اکبر امینی در ۲۵ بهمن ماه سال ۱۳۸۹ با در دست داشتن نمادهای اعتراضی از جرثقیلی واقع در چهارراه قصر تهران بالا رفته که پس از چند ساعت بازداشت و به یک سال حبس تعزیری محکوم و پس از تحمل یک سال حکم خود از زندان آزاد شده بود. وی پس از آزادی بارها توسط نیروهای امنیتی بازداشت و احضار شده است.

بررسی موارد حقوقی نقض شده در این گزارش:

•    ماده ۹۲ کنوانسیون حقوق زندانیان: زندانی محاکمه نشده باید اجازه داشته باشد بلافاصله خانواده خود را از بازداشت، مراحل محاکمه و از احوال خود مطلع کند. همچنین تمام امکانات مناسب برای برقراری ارتباط با خانواده و دوستان و نیز ملاقات حضوری، با نظارت و با در نظر گرفتن مقررات زندان و حفظ امنیت و نظم زندان، می‌بایست برای وی مهیا باشد. 
•    ماده ۱۸۰ آئین‎نامه اجرایی سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور: کلیه محکومان و مته‌مان تحت نظارت کامل و طبق مقررات این آیین‏نامه مجاز به داشتن ارتباط با بستگان و آشنایان خود می‌‏باشند و این ارتباط بوسیله ملاقات و مکاتبه‏‌ها انجام می‌‏پذیرد.

فاطمه خردمند٬ روزنامه‌نگار به یک سال حبس تعزیری محکوم شد

کمیته گزارشگران حقوق بشر - بنابر گزارش رسیده فاطمه خردمند٬ روزنامه‌نگار به حکم قاضی پیرعباسی٬ ریاست شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب استان تهران به یک سال حبس تعزیری محکوم شده است. اتهام وی تبلیغ علیه نظام از طریق همکاری در نشریه اینترنتی قلم سبز عنوان شده است.

خانم خردمند ۱۷ دی ۱۳۹۰ توسط ماموران وزارت اطلاعات در منزل خود بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. ماموران با تفتیش منزل اقدام به جمع‌آوری وسایل کرده و حدود ساعت یک و نیم صبح خانم خردمند را به همراه خود بردند. با گذشت بیست و پنج روز از بازداشت، وی در دوازدهم بهمن همان سال با قرار وثیقه پنجاه میلیون تومانی به صورت موقت از زندان اوین آزاد شد.

چهارشنبه ۳ آبان ۱۳۹۱ وی به همراه دکتر سعید مدنی و احسان هوشمند در در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی پیرعباسی به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق فعالیت در روزنامه اینترنتی قلم سبز محاکمه شدند.

فاطمه خردمند٬ دانش آموخته رشته روزنامه‌نگاری دانشگاه آزاد تهران مرکز٬ از فعالان ستاد میرحسین موسوی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ و همسر مسعود لواسانی از جمله روزنامه‌نگارانی است که پس از انتخابات بازداشت شد.

شیوا نظرآهاری مجدداً محاکمه شد

کليد واژه ها : زنان , زندانيان سياسي , زندان اوین
کمیته گزارشگران حقوق بشر - شیوا نظرآهاری، دبیر پیشین کمیته و عضو هیات موسس کمیته گزارشگران حقوق بشر، مجدداً توسط دادگاه انقلاب اسلامی مورد محاکمه و به پرداخت ۱۰۰ هزار تومان جریمه نقدی محکوم گشت.

به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر، شیوا نظرآهاری که حدود دو هفته پیش به علت آنچه از سوی دادگاه «غیبت از مرخصی نوروزی» عنوان شده است، از سوی دادگاه انقلاب استان تهران مورد تفهیم اتهام جدید قرار گرفته بود، سرانجام به پرداخت مبلغ یکصد هزار تومان به عنوان جریمه نقدی محکوم گشت.

شیوا نظر آهاری که پس از گذراندن ۱۸۴ روز حبس روز ۲۲ اسفند به مرخصی فرستاده شده بود، شب شنبه ۲۴ فروردین به زندان اوین باز‌گشت. خانم نظرآهاری که در تاریخ یازده اردیبهشت مصادف با روز مادر، بدون درخواست شخصی مجدداً به مرخصی آمده بود، مجددا از سوی مسئولین قضایی به زندان فراخوانده شد و خود را روز دوشنبه سی‌ام اردیبهشت به زندان اوین معرفی کرد.

این عضو کمیته گزارشگران حقوق بشر که به اتهام محاربه، تبلیغ علیه نظام و تجمع غیر قانونی‌ به ۴ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده بود، روز ۱۸ شهریور سال ۱۳۹۱ خود را جهت تحمل کیفر به زندان اوین معرفی‌ کرد.

۱۳۹۲ تیر ۱۴, جمعه

تشدید فشارها،محدودیتها و اذیت و آزارها علیه زندانی سیاسی ارژنگ داودی

بنابه گزارشات رسیده به « فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران» تشدید فشارها ، محدودیتها و اذیت و آزارها علیه زندانی سیاسی ارژنگ داودی  در زندان مرکزی بندر عباس.

فشارهای غیر انسانی ، محدودیتها و اذیت و آزارها  علیه زندانی سیاسی ارژنگ داودی شدت یافته است .این زندانی سیاسی در بند ۱ زندان مرکزی بندرعباس در سلولی قرار دارد که تمامی حرکات وی  توسط تعدادی از باندهای مافیایی زندان  زیر نظر گرفته می شود. هر زندانی عادی که با وی کوچکترین صحبتی داشته باشد بلافاصله توسط بهرام کشتکار رئیس اطلاعات زندان احضار ، با او برخورد شده و به بند دیگری با شرایط غیر انسانی منتقل می شود  تا به حال حداقل ۲ زندانی به نام های روزبه جعفر پور  روز سه شنبه  و محمد سگالش پیش از این تنها به خاطر صحبت کردن با زندانی سیاسی ارژنگ داودی به بند ۸ زندان مرکزی بندر عباس که دارای شرایط غیر انسانی است منتقل شده اند.

 زندانی سیاسی ارژنگ داودی از بیماری حاد جسمی  رنج می برد اما بازجویان وزارت اطلاعات مانع درمان او هستند و از این طریق سعی دارند که فشارهای غیر انسانی علیه او را شدت بخشند.

فشارها ، محدودیتها و اذیت و آزارها از طریق بهرام کشتکار رئیس اطلاعات زندان صورت می گیرد. این جنایتکار علیه بشریت شرایط غیر انسانی را علیه  زندانی سیاسی ارژنگ داودی بوجود آورده است .

از طرفی دیگر رژیم ولی فقیه در حال حذف تدریجی جیره غذایی ، دارو و درمان زندانیان سیاسی و عادی در زندانها است.اخیرا محلهایی در زندانها تحت عنوان رستوران ایجاد کرده است که غذا را با قیمت سرسام آوری به زندانیان می فروشد. همزمان نیز کمیت و کیفیت غذای زندان را شدیدا کاهش داده است تا زندانیان را وادار به خرید غذا از این محلها نماید.اکثر زندانیان از اقشار ضعیف جامعه هستند و قادر به خرید غذا از رستورانها نبوده و کاهش کمیت و کیفیت باعث سوء تغذیه و کاهش مقاومت بدن زندانیان شده است. این شیوه حداقل در ۲ زندان بندرعباس و زاهدان بکار برده می شود.

از سویی دیگر، زندانانیان در صورت بیمار شدن  می بایست خود هزینه دارو و درمان خود را بپردازند.اکثر زندانیان قادر به پرداخت هزینه دارو و درمان خود نیستند به همین دلیل آمار مرگ و میر سیر تصاعدی خود را پیش می برد.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،تشدید فشارها، محدودیتها و اذیت و آزارها علیه زندانی سیاسی تبعیدی ارژنگ داودی را محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر و سایر مراجع بین المللی خواستار ارجاع پرونده جنایت علیه بشریت ولی فقیه رژیم آخوند علی خامنه ای و سایر آخوندهای همدست وی به دادگاه های بین المللی است.

مخالفت با درخواست آزادی مشروط امیر چمنی، فعال دانشجویی زندانی

قاضی شعبه‌ی ۴ دادگاه تجدید نظر استان آذربایجان‌شرقی با درخواست آزادی مشروط امیر چمنی، فعال دانشجویی زندانی در زندان مرکزی تبریز مخالفت نموده است.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امیر چمنی دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد تبریز که بیش از ۶ ماه از حکم ۹ ماه حبس تعزیری خود را گذرانده است، برای چندمین بار و با توجه به سپری کردن بیش از نیمی از حکم زندان خود درخواست آزادی مشروط کرده بود، که این بار نیز با مخالفت قاضی خوبیار، رییس شعبه‌ی ۴ دادگاه تجدیدنظر استان آذربایجان‌شرقی روبه‌رو شد.

امیر چمنی که پس از سپری کردن جلسات متعدد بازجویی در اداره‌ی اطلاعات تبریز با قرار وثیقه‌ی ۵۰ میلیون تومانی آزاد و متعاقب آن در تاریخ ۱۵ تیر ماه سال ۹۱ از سوی شعبه‌ی ۱ دادگاه انقلاب تبریز به ریاست قاضی حملبر، به اتهام “توهین به رهبر و بنیان گذار جمهوری اسلامی” به تحمل شش ماه حبس تعزیری و به اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” به تحمل سه ماه و یک روز حبس تعزیری و نیز از سوی شعبه‌ی ۱۰۴ دادگاه کیفری تبریز، به اتهام “توهین به رئیس جمهور” به ۴۰ ضربه شلاق محکوم شده بود، در تاریخ ۲۴ دی ماه از سوی نیروهای اطلاعاتی بازداشت و پس از دو هفته بازداشت در اداره‌ی اطلاعات، سوم بهمن ماه ۱۳۹۱ جهت اجرای حکم به زندان مرکزی تبریز منتقل شد و در حال حاضر در این زندان محبوس است.

شایان ذکر است که حکم ۴۰ ضربه شلاق این فعال دانش‌جویی روز ۲۲ خرداد ماه و در آستانه‌ی انتخابات ریاست جمهوری اجرا شد.

عدم رسیدگی پزشکی به زندانیان بیمار در بند ۳۵۰ زندان اوین

با وجود وخامت وضع جسمی رضا شهابی، حسین رونقی و اصغر قطان، مسئولین زندان از انجام رسیدگیهای پزشکی طفره می‌روند.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، علی رغم وخامت وضع جسمی رضا شهابی که از ناراحتی در ستون مهره‌ها رنج می‌برد مسئولین هیچ اقدام موثری جهت درمان ایشان انجام نمی‌دهند.

همچنین اصغر قطان که مبتلا به ناراحتی قلبی، پروستات و مشکلات کلیوی گشته، تا کنون از رسیدگی پزشکی و یا مرخصی استعلاجی محروم بوده است.

حسین رونقی ملکی نیز دیگر زندانی بند ۳۵۰ است که از نارسایی شدید کلیوی رنج می‌برد و در شرایط جسمی ناگواری بسر می‌برد.

گفتنی است، این سه زندانی سیاسی بند ۳۵۰ اوین باوجود تایید بهداری زندان مبنی بر معالجه فوری و همچنین عدم امکان درمان در بهداری زندان اوین تاکنون از اعزام به مراکز درمانی و یا مرخصی استعلاجی محروم بوده‌اند.

۱۳۹۲ تیر ۱۰, دوشنبه

عدم درمان منجر به مرگ یک زندانی تبعه افغانستان در زندان مرکزی زاهدان گردید

بنابه گزارشات رسیده به «فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران » یک زندانی مسن تبعه افغانستان در اثر عدمدرمان در زندان مرکزی زاهدان جان باخت.
Foto: ‎عدم درمان منجر به مرگ یک زندانی تبعه افغانستان در زندان مرکزی زاهدان گردید

https://www.facebook.com/zendani.siasi

بنابه گزارشات رسیده به «فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران » یک  زندانی مسن تبعه افغانستان در اثر عدمدرمان در زندان مرکزی زاهدان جان باخت.

روز شنبه ۸  تیرماه  یک زندانی از اتباع افغانستان به نام غلام سرگل زایی که بیش از ۵۸ سال سن داشت و مدتها دچار بیماری تنفسی و فشار خون بود در بند ۵ زندان مرکزی زاهدان جان باخت . با وجودیکه این زندانی از نظر جسمی در شرایط حادی  بسر می برد از درمان وی خودادری می کردند، حتی چند روز قبل از مرگش شدیدا بیمار بود ولی  از بردن وی به بهداری که  فاقد پزشکان مجرب می باشد جلوگیری کردند تا اینکه روز شنبه در بند ۵ زندان مرکزی زاهدان جان باخت.

از مدتی پیش سازمان زندانهای ولی فقیه آخوند علی خامنه ای عملا درمان را بر روی زندانیان سیاسی و عادی قطع کرده است .دارو و درمان را منوط به پرداخت هزینه آن توسط خود زندانی نموده است. اکثر زندانیان از اقشار فقیر جامعه می باشند و قادر به پرداخت هزینه دارو و درمان خود نیستند و به این دلیل آمار مرگ و میر در زندانها سیر صعودی به خود گرفته است.
 
 
وقتی زندانیان نسبت به  رویه عدم درمان اعتراض می کنند به آنها گفته می شود که به هتل نیامده اید که ما شما را تحت درمان قرار دهیم. از طرفی دیگر اکثر کسانی را که به عنوان مسئول بهداری زندانها منصوب می کنند از عوامل سرکوب و فاقد هرگونه پیشینه پزشکی هستند از جمله آنها فردی به نام یوسفی که در حال حاضر به  ریاست بهداری زندان زاهدان منصوب شده است به اندک پرسنل  بهداری گفته است که فقط  کسانی را که با پتو می آورند را معاینه کنید.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران ، منوط کردن دارو و درمان زندانیان به پرداخت هزینه آن توسط خود زندانیان که قادر به پرداخت هزینه درمان خود نیستند و این امر منجر به افزایش صعودی مرگ و میر در زندانها شده است را  محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر و سایر مراجع بین المللی خواستار ارجاع پرونده جنایت علیه بشریت آخوند علی خامنه ای و  آخوندها و عوامل همدست  او  به  مراجع قضایی بین المللی  است.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران
۱۰ تیرماه ۹۲ برابر با ۰۱ ژولای ۲۰۱۳
 
گزارش فوق به سازمانهای زیر ارسال گردید
کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد
گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد
سازمان عفو بین الملل‎
روز شنبه ۸ تیرماه یک زندانی از اتباع افغانستان به نام غلام سرگل زایی که بیش از ۵۸ سال سن داشت و مدتها دچار بیماری تنفسی و فشار خون بود در بند ۵ زندان مرکزی زاهدان جان باخت . با وجودیکه این زندانی از نظر جسمی در شرایط حادی بسر می برد از درمان وی خودادری می کردند، حتی چند روز قبل از مرگش شدیدا بیمار بود ولی از بردن وی به بهداری که فاقد پزشکان مجرب می باشد جلوگیری کردند تا اینکه روز شنبه در بند ۵ زندان مرکزی زاهدان جان باخت.

از مدتی پیش سازمان زندانهای ولی فقیه آخوند علی خامنه ای عملا درمان را بر روی زندانیان سیاسی و عادی قطع کرده است .دارو و درمان را منوط به پرداخت هزینه آن توسط خود زندانی نموده است. اکثر زندانیان از اقشار فقیر جامعه می باشند و قادر به پرداخت هزینه دارو و درمان خود نیستند و به این دلیل آمار مرگ و میر در زندانها سیر صعودی به خود گرفته است.


وقتی زندانیان نسبت به رویه عدم درمان اعتراض می کنند به آنها گفته می شود که به هتل نیامده اید که ما شما را تحت درمان قرار دهیم. از طرفی دیگر اکثر کسانی را که به عنوان مسئول بهداری زندانها منصوب می کنند از عوامل سرکوب و فاقد هرگونه پیشینه پزشکی هستند از جمله آنها فردی به نام یوسفی که در حال حاضر به ریاست بهداری زندان زاهدان منصوب شده است به اندک پرسنل بهداری گفته است که فقط کسانی را که با پتو می آورند را معاینه کنید.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران ، منوط کردن دارو و درمان زندانیان به پرداخت هزینه آن توسط خود زندانیان که قادر به پرداخت هزینه درمان خود نیستند و این امر منجر به افزایش صعودی مرگ و میر در زندانها شده است را محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر و سایر مراجع بین المللی خواستار ارجاع پرونده جنایت علیه بشریت آخوند علی خامنه ای و آخوندها و عوامل همدست او به مراجع قضایی بین المللی است.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران
۱۰ تیرماه ۹۲ برابر با ۰۱ ژولای ۲۰۱۳